Strigătul Disperat al unei Mame din Suceava: Ajutați-o pe Maia!

George Serenec
De către George Serenec
Articolul de 3 Min Publicat

Are doar 5 ani și un zâmbet năstrușnic. Ștefania, sau Maia, cum îi spun părinții, râde, se joacă, desenează și, la prima vedere, pare un copil perfect sănătos. Însă aparențele înșală. Micuța din județul Suceava are inimioara “găurită” și trebuie operată de urgență. Cu toții o putem ajuta donând 2 euro cu un simplu SMS la 8848.

Diagnosticul și Lupta pentru Viață

Ștefania spune despre ea că are inima “obosită”. Este cu siguranță un cuvânt mult mai ușor de reținut decât diagnosticul pus de medici: insuficiență cardiacă de clasa I NYHA, canal arterial persistent stânga-dreapta, canalul arterial persistent fiind de 3mm. Pentru această afecțiune, medicii au recomandat monitorizare, în speranța că acea gaură mică din inimă se va închide de la sine. Totuși, la Iași, fetița a fost pusă pe o listă de așteptare pentru operație.

„Până acum am umblat la foarte multe spitale dar degeaba. Am așteptat până la vârsta de patru ani pentru că ni s-a spus că s-ar putea să se închidă și nu s-a închis. Din ce în ce crește, la ea se agravează. A început să i se înfunde și o valvă în partea plămânului”, spune mama Maiei, Ionela Lavinia Cherar.

O Intervenție Chirurgicală Urgentă

Cu boala în proces de agravare, părinții Maiei au luat iar drumul Iașiului. La ultima investigație, vestea nu a fost deloc bună. „Ni s-a spus că în 3-6 luni ea trebuie rezolvată, trebuie operată. E o nevoie urgentă pentru operație!”, adaugă mama.

O Șansă pentru Viață la Spitalul Clinic SANADOR

În câteva zile, Maia și alte patru fetițe au șansa să fie operate în cadrul misiunii umanitare cardiopediatrice de vară de la Spitalul Clinic SANADOR. Chirurgul pediatru Petru Liuba va veni special din Suedia pentru a le opera, alături de echipa Centrului de excelență în chirurgia cardiovasculară condusă de prof. dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR.

Cum Putem Ajuta

„Cei care vor să ne ajute… puteți trimite un SMS la 8848, cu 2 euro. Poate pentru voi nu înseamnă nimic dar pentru noi înseamnă să ne salvăm copilul, adică fetița noastră să fie bine”, este rugămintea mamei Maiei.

Puteți dona printr-un SMS de 2 EURO la numărul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal.

Conturi Fundația Mereu Aproape

  • CIF 18212553:
  • Cont în lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON
  • Cont în Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR
  • Cod SWIFT: BTRLRO22

Fiecare contribuție contează și poate face diferența în viața Maiei. Să ne unim forțele și să oferim acestei fetițe șansa la o viață normală, plină de zâmbete și jocuri, așa cum merită orice copil.

ETICHETAT:
Distribuie acest articol