Mocănița Huțulca revitalizează turismul în Bucovina printr-un nou traseu pitoresc

George Serenec
De către George Serenec
Articolul de 2 Min Publicat

La prânz, într-o zi de vineri, ecoul șuierului Mocăniței Huțulca a vibrat în munții Bucovinei, marcând inaugurarea unui nou traseu turistic feroviar între Moldovița și Vatra Moldoviței. Această legătură feroviară pitorească, pe o linie îngustă de circa 17 kilometri, unește Mănăstirea Moldovița cu vechiul traseu al Mocăniței Huțulca, către Argel, revitalizând astfel o parte din patrimoniul cultural și natural al regiunii.

La ora 11:00, trenul a pornit din Gara Moldovița, punctul său de plecare, într-o atmosferă festivă, cu o ceremonie de deschidere ce a adunat inițiatorii proiectului, oficialități județene și locale, precum și pasionați ai călătoriilor cu trenul pe rute montane. Călătoria inaugurală a durat 30 de minute, trenul ajungând la Vatra Moldoviței, unde a fost primit cu entuziasm de autorități și de comunitatea locală, situată la aproximativ 5 kilometri distanță.

Noul traseu nu este doar o reconectare cu istoria, ci și un impuls pentru turismul local, aducând în atenție frumusețea nealterată a peisajelor bucovinene și șansa de a experimenta călătoria cu una dintre puținele mocănițe încă funcționale din România. Georg Hocevar, investitorul care a stat la baza acestui proiect acum două decenii, a fost lăudat pentru viziunea și dedicarea sa de a transforma Mocănița Huțulca într-o atracție turistică de excepție.

Prin această inițiativă, se speră la o revitalizare a turismului în regiune, atractivitatea călătoriilor cu mocănița adăugându-se la bogatul patrimoniu cultural și natural al Bucovinei. Vizitatorii sunt invitați să descopere tradițiile și peisajele locale, fiecare călătorie cu Mocănița Huțulca devenind o fereastră deschisă către istoria și frumusețea autentică a zonei.

ETICHETAT:
Distribuie acest articol