Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” Secrieș-Moldovița

George Serenec
De către George Serenec
Articolul de 2 Min Publicat

Situată în nordul dulcii Bucovine, la doar 10 km de renumita Mănăstire Moldovița, Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Secrieș-Moldovița este un loc de o frumusețe și spiritualitate aparte. Aceasta se află în județul Suceava, într-o zonă liniștită și pitorească, departe de agitația cotidiană.

Drumul către Mănăstire

Accesul la mănăstire se face pe un drum ce pornește din capătul nordic al localității Moldovița, la aproximativ 2 km de aceasta. După ce traversați podul larg peste pârâul Secrieș, drumul se bifurcă spre dreapta, conducându-vă spre cătunul Secrieș. Acest cătun pitoresc este ascuns printre pădurile bogate, de unde izvorăște un parfum nesecat de rășină, oferind vizitatorilor o experiență olfactivă deosebită.

Dorința Muntenilor

Locuitorii acestui cătun și-au dorit dintotdeauna o mănăstire în mijlocul lor, înțelegând că sensul vieții este mai presus de dorințele efemere și că începutul și sfârșitul nu sunt niciodată întâmplătoare. Ei cred cu tărie că o biserică poate ridica rugăciunile lor mult mai aproape de cer, aducându-le pace și liniște sufletească.

Importanța Spirituală

Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” nu este doar un loc de cult, ci și un simbol al spiritualității și tradiției bucovinene. Aici, credincioșii se pot reculege, pot participa la slujbe și pot simți prezența divină într-un mod profund. Atmosfera liniștită și peisajul natural deosebit contribuie la crearea unui cadru perfect pentru rugăciune și meditație.

Concluzie

Vizitarea Mănăstirii “Acoperământul Maicii Domnului” din Secrieș-Moldovița reprezintă o incursiune în spiritualitatea și frumusețea Bucovinei. Fie că sunteți în căutarea unui loc de reculegere sau doriți să descoperiți tradițiile și cultura locală, această mănăstire vă va oferi o experiență de neuitat.

Sursă: Foto Mănăstirea Secrieș Moldovița

Distribuie acest articol