Control de Mediu la Vatra Moldoviței: Amenzi și Suspendarea Activității pentru Extracție Ilegală de Agregate Minerale

George Serenec
De către George Serenec
Articolul de 2 Min Publicat

În cadrul unui control pe linie de protecție a mediului, efectuat de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Secția 14 Poliție Rurală Vama și angajați din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, s-au descoperit activități ilegale de extracție a agregatelor minerale de râu în comuna Vatra Moldoviței. Aceste lucrări erau realizate fără a deține autorizație pe linie de mediu.

Sancțiuni Aplicate

Persoana responsabilă de aceste activități a fost sancționată contravențional conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare. Aceasta a primit o amendă, iar ca măsură suplimentară, s-a dispus suspendarea activității, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.

Măsuri Suplimentare

Pe lângă sancțiunile aplicate, prin Nota de constatare întocmită în cadrul controlului, au fost stabilite măsuri clare cu termene de realizare. Aceste măsuri includ interdicția efectuării de activități prevăzute de cod CAEN 0812 (extracția de pietriș și nisip), fără a deține autorizațiile necesare pe linie de mediu și ape.

Acțiunea de control subliniază importanța respectării legislației de mediu și a obținerii tuturor autorizațiilor necesare înainte de a desfășura activități care pot afecta mediul înconjurător.

ETICHETAT:
Distribuie acest articol