Sănătatea, un Domeniu Prioritar în Moldovița: Noi Investiții în Dispensarul Uman și Veterinar

George Serenec
De către George Serenec
Articolul de 3 Min Publicat

În comuna Moldovița, sănătatea a devenit o prioritate, iar investițiile recente reflectă acest angajament. Potrivit primarului Traian Iliesi, s-au făcut pași importanți în îmbunătățirea infrastructurii medicale pentru cetățeni și fermieri, prin construirea și modernizarea dispensarelor umane și veterinare.

Dispensarul Uman: O Nouă Eră în Asistența Medicală

La dispensarul uman, vechea clădire a fost demolată, iar în locul ei s-a ridicat un nou edificiu, echipat cu două cabinete medicale și un apartament destinat medicilor. Curtea interioară a fost amenajată cu locuri de parcare și împrejmuită cu gard metalic. În plus, în spatele acestei unități medicale se va construi un centru de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii, proiect finanțat prin PNRR, cu o valoare totală de 550.000 de euro.

Vechea casă de naștere va fi reabilitată și modernizată în totalitate prin CNI și va fi dotată cu un computer tomograf. De asemenea, la centrul social de zi de lângă stadionul Forestra a fost dată în funcțiune, de la începutul lunii iunie, o substație de ambulanță permanentă care va deservi în primul rând comuna Moldovița și comunele învecinate Vatra Moldoviței, Frumosu și Vama.

Dispensarul Veterinar la Gura Demacușei

Pentru fermierii din Moldovița, s-a realizat un dispensar veterinar pe vechiul amplasament de la Gura Demacușei. „Așa că totul ce a fost mai vechi ori construim din nou ori modernizăm, dar nu demolăm nimic,” a subliniat primarul Iliesi.

Un Apel la Continuitate și Modernizare

Traian Iliesi a făcut apel către cetățenii comunei să participe la vot pe 9 iunie și să susțină continuitatea proiectelor începute. „Cu toții ne dorim o viață sănătoasă, pentru că asta înseamnă că vom trăi mai mult și mai bine. Comunitatea noastră vine cu condiții moderne pentru ca orice bun profesionist să fie dispus să lucreze în comuna noastră, dar și pentru că locuitorii comunei Moldovița merită cele mai bune condiții pentru desfășurarea actului medical,” a adăugat Iliesi.

Concluzii

Investițiile în sănătate reflectă dorința administrației locale de a oferi cele mai bune condiții pentru locuitorii Moldoviței. Prin aceste proiecte, se urmărește nu doar modernizarea infrastructurii medicale, ci și atragerea de profesioniști care să contribuie la bunăstarea comunității.

ETICHETAT:
Distribuie acest articol