Primarul Traian Iliesi asigură dezvoltarea Moldoviței prin aducerea gazului metan

George Serenec
De către George Serenec
Articolul de 2 Min Publicat

Locuitorii comunei Moldovița vor beneficia în curând de acces la rețeaua de gaz metan, datorită implicării și eforturilor susținute ale administrației locale, conduse de primarul Traian Iliesi. Această inițiativă vine ca parte a angajamentului edilului de a îmbunătăți condițiile de trai ale cetățenilor.

Astăzi, a fost semnat contractul de execuție pentru dezvoltarea unei rețele inteligente de distribuție a gazului, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară GAZ Valea Moldoviței. La eveniment au participat primarii comunităților care vor beneficia de acest proiect deosebit de important.

„Dezvoltarea comunei Moldovița este principalul nostru obiectiv. În tot ceea ce am făcut, am pus pe primul plan interesul locuitorilor noștri și așa vom continua să facem. Gazul metan înseamnă civilizație și dezvoltare,” a declarat Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița.

Investiție de 25 de milioane de euro pentru modernizarea Moldoviței

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 25 de milioane de euro. Comuna Moldovița, lider de proiect, colaborează cu comunele Vama, Frumosu și Vatra Moldoviței, sub conducerea primarului Traian Iliesi, care este și președintele Asociației.

Această investiție va moderniza semnificativ comuna Moldovița, facilitând viața de zi cu zi a locuitorilor prin aducțiunea de gaz metan. De asemenea, noile utilități vor atrage investitori în zonă, creând condiții favorabile pentru dezvoltarea afacerilor.

Avantajele gazului metan pentru comunitate

Gazul metan oferă multiple avantaje:

  • Confort și siguranță: Elimină necesitatea rezervoarelor voluminoase și riscul de a rămâne fără combustibil în perioadele reci. Permite automatizarea completă a instalațiilor și utilizarea aparatelor economice și sigure.
  • Ecologic: Arderea gazului metan nu produce substanțe corozive și poluante, contribuind la menținerea unui mediu curat.
  • Costuri reduse: Întreținerea arzătoarelor de gaz metan este mai ieftină comparativ cu cele care funcționează pe alți combustibili.
  • Eficiență termică: Gazul metan asigură o căldură uniformă și constantă, cu un nivel redus de zgomot.

Implementarea acestui proiect reprezintă un pas major în modernizarea comunei Moldovița și în creșterea calității vieții locuitorilor, deschizând totodată noi oportunități economice și de investiții.

ETICHETAT:
Distribuie acest articol