Gheorghe Flutur

Gheorghe Flutur anunță modernizarea drumului Ulma-Frontieră și finalizarea legăturii rutiere Valea Brodinei-Moldovița prin Argel

George Serenec
De către George Serenec
Articolul de 3 Min Publicat

Gheorghe Flutur anunță modernizarea drumurilor și sprijinirea candidaților liberali la Ulma și Brodina

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Gheorghe Flutur, a lansat joi după-amiaza candidații liberali pentru funcția de primar la Ulma și Brodina, respectiv Petru Marocico și Vasile Uhliuc. La evenimentul din Ulma, cetățenii din mai multe sate ale comunei au fost informați că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea ultimilor 3,5 km de drum de la Ulma spre frontiera cu Ucraina.

Oamenii au apreciat eforturile administrației județene pentru asfaltarea drumurilor din comună și pentru investițiile în școli, așteptând cu nerăbdare deschiderea graniței cu Ucraina, pe care o consideră benefică pentru dezvoltarea locală, atragerea de investiții și crearea de locuri de muncă.

În Brodina, întâlnirea a avut loc pe Valea Brodinii, în natură, cu participarea primarilor liberali din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, din Moldovița, Traian Iliesi, și din Ulma, Petru Marocico. Vasile Uhliuc a evidențiat proiectele realizate în comună, dar și nemulțumirile legate de contestațiile care blochează lucrările la drumuri, menționând un proiect de aproape 7 km de drumuri comunale mereu contestat.

Gheorghe Flutur i-a asigurat pe locuitorii din Brodina de finalizarea drumului județean pe care CJ Suceava îl realizează pe Valea Brodinei și a subliniat importanța legăturii cu Moldovița prin Argel, unde primii kilometri au fost deja asfaltați și s-a construit un pod. Acest drum va lega Valea Moldovei de Valea Sucevei și de granița cu Ucraina la Ulma, facilitând un circuit turistic de la Rădăuți la Putna și apoi prin Brodina spre Moldovița.

De asemenea, Flutur a menționat continuarea drumului de la Brodina de Sus, Izvoarele Sucevei, până la Bobeica și Cârlibaba, paralel cu frontiera cu Ucraina, pentru a conecta Valea Bistriței Aurii cu Pasul Prislop.

Ambii primari din Ulma și Brodina au nevoie de fonduri semnificative, având în vedere numărul mare de sate și cătune izolate care necesită întreținerea drumurilor, deszăpeziri și transportul elevilor, costurile fiind mai mari decât în regiunile de câmpie, datorită distanțelor lungi și terenului accidentat, a explicat președintele Flutur.

ETICHETAT:
Distribuie acest articol