Tribunalul Suceava a respins candidatura lui Neculai Miron (AUR) pentru președinția Consiliului Județean

George Serenec
De către George Serenec
Articolul de 1 Min Publicat

Instanța a confirmat decizia BEJ Suceava de respingere a candidaturii lui Neculai Miron pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, pe motivul că acesta candidează simultan și pentru primăria comunei Bosanci.

Tribunalul Suceava menține respingerea candidaturii lui Neculai Miron de către BEJ

Tribunalul Suceava a respins contestația Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) referitoare la decizia Biroului Electoral Județean (BEJ) Suceava de a refuza candidatura lui Neculai Miron pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. AUR a argumentat că legislația română permite candidaturile simultane pentru funcții diferite în cadrul autorităților locale și județene, citând exemplul lui Bogdan Codreanu, care în 2020 a candidat atât pentru primăria Pojorâta cât și pentru președinția Consiliului Județean Suceava.

Instanța a comunicat decizia prin care „respinge ca nefondată contestația împotriva Hotărârii nr. 25/01.05.2024 emisă de BEJ Suceava”. Decizia poate fi contestată prin apel la Curtea de Apel Suceava în termen de 24 de ore de la pronunțare, sub sancțiunea nulității. Hotărârea definitivă va fi comunicată BEJ Suceava pentru finalizarea listei de candidaturi.

ETICHETAT:
Distribuie acest articol